Bakgrund

Idrott för integration

Projekt i nordöstra Göteborg för att minska segregation

 

Det Somaliska bandylandslaget i Borlänge har gett inspiration att starta detta projekt

 

Projektet i Borlänge med det Somaliska bandylandslaget har inspirerat mig att fundera på vad idrotten och näringslivet skulle kunna åstadkomma för att göra skillnad. Insikten är att jag kan göra skillnad!

 

Undertecknad har ett stort nätverk inom innebandyn, jag har varit aktiv som spelare, ledare, tränare och styrelsemedlem både i föreningar och också på förbundsnivå, samt olika positioner inom Volvo Personvagnar. Jag har under 26 års anställning haft förmånen att arbeta inom många olika delar av företaget vilket gett mig ett stort nätverk inom företaget. Med denna bakgrund finns möjlighet att använda idrotten som medel för att underlätta integrationen av medmänniskor och skapa mening.

 

Första steget är att använda olika kanaler för att locka tillräckligt många individer att prova på innebandy för att få ett antal intresserade spelare som vill träna på regelbunden basis. Tanken är att geografiskt vända sig till nordöstra Göteborg. I Hjällbo, Bergsjön och Hammarkullen bedrivs idag ingen innebandy i föreningsform.

 

För att genomföra detta projekt är jag fr o m den 1 maj tjänstledig från min anställning på Volvo Personvagnar. Tanken är att driva projektet med alla dess delar på heltid från projektstart. Det omfattar t ex att skapa förutsättningar för verksamheten, ordna träningstider, hitta adepter, träna och coacha spelarna, kontakter med näringsliv, ordna träffar m m.